ANBOU

Onderhoud

Noodverlichting

Onderhoud Noodverlichting

Noodverlichting is dat dat lampje boven de uitgangsdeur?

Noodverlichting ook wel nood-evacuatieverlichting genoemd is verlichting die beschikbaar is wanneer de netspanning voor normale verlichting in gebreke blijft. De nood-evacuatieverlichting moet mensen in staat stellen, indien nodig, op veilige wijze een ruimte of gebouw te verlaten. Dit alles is wettelijk vastgelegd in het Bouwbesluit, de Model Bouwverordening en door de Arbowet.

Onderhoud Noodverlichting:

Bij calamiteiten functioneert de stroomvoorziening vaak niet meer. Als het gaat om veiligheid speelt juist de noodverlichting een zeer belangrijke rol. Echter, het juist functioneren van een noodverlichtingsinstallatie kan slechts worden gewaarborgd als deze zich in een perfecte werkingsstaat bevindt. Daarom is een regelmatige controle dan ook onontbeerlijk voor de goede werking tijdens spanningsuitval. Reguliere inspectie en onderhoud van en aan noodverlichting is verplicht en is zelfs in een groeiend aantal gemeenten vereist voor de gebruiksvergunning. Dit is onder andere vastgelegd in de Model Bouwverordening (Bijlage 3, Artikel 13.1). Daarnaast wordt er geëist dat de aanwezige noodverlichting goed functioneert. Borging hiervan is alleen te realiseren door middel van dit reguliere onderhoud.

Onderhoud noodverlichting door ANBOU bestaat uit:

Voor meer informatie over Inspecties of een offerte vult u vrijblijvend het contactformulier op onze contactpagina in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

NVL NVR